Založ si blog

Čo si na Kramároch neurobíme sami, to nemáme.

Čo si na Kramároch neurobíme sami, to nemáme.

www.mlatta.sk

Myslím si, že ku komunálnym voľbám by sme mali pristupovať trošičku sebecky. Vždy sa pýtajte: „Čo bude výber konkrétneho človeka pre mňa znamenať?“ Nemala by komunálna politika byť práve o tom? Podľa môjho názoru nemôže byť o politických stranách, nie je to ani o politických názoroch. Je o úplne obyčajných veciach bežného života. Prečo som sa rozhodol kandidovať do miestneho zastupiteľstva?

Parkovanie. Keď sa mi podarí predrať sa pomedzi autá ktoré sú odstavené skutočne všade, zistím, že pri dome je už plno. Samozrejme, polovicu z parkujúcich som tu nikdy nevidel, teda nepatria medzi mojich susedov. To nemôžu parkovať inde? No nemôžu, odpovedať si viem aj sám, pretože sa tu nikto o parkovanie nestará. A prečo by sa aj mal, poslancov miestneho zastupiteľstva, ktorí bývajú niekoľko kilometrov ďaleko určite zaujíma ako sa parkuje na našej ulici, však?

Mestská hromadná doprava. Do mesta vedú štyri trolejbusové linky, každá z nich ide v rannej špičke šesť krát za hodinu. Jedným smerom tak za hodinu prejde 24 trolejbusov. Nech si moja manželka vyberie ktorýkoľvek z nich, s kočíkom jej vždy musia pomáhať nastúpiť spolucestujúci. Prečo na Kramáre nepremávajú moderné nízko-podlažné trolejbusy, len výnimočne sa niektorý ukáže cez víkend? Nevyužili sa rámcové zmluvy na nákup nových trolejbusov, len sa opravujú staré vozidlá. O dostavbe trolejbusovej trate na Patrónke sa hovorí už dlho, žiaľ, stále iba hovorí.

Nadrozmerný odpad. Likvidujete z izby starú skriňu? Alebo chcete vyčistiť pivnicu? Potom určite viete aká je s tým oštara. Teraz máte na výber. Buď likvidáciu odpadu zaplatíte nejakej firme, a nie sú to haliere, to viete. Alebo si prenajmete nákladné auto, zavoláte si pomocníka a odveziete starý nábytok na zberný dvor na vlastné náklady. Miestna samospráva organizuje zber nadrozmerného odpadu sporadicky a to spôsobom, že v pracovný deň, v pracovných hodinách pristaví niekde vo vašom okolí kontajner. Je samozrejmé, že za dane, ktoré pravidelne platíte si takto veľa muziky neužijete.

Neodôvodnené zahusťovanie zástavby. Peniaze veľkých hráčov majú často podobu kartového esa. Keď developeri vidia potenciál zisku z možnej výstavby práve pri vašom dome, málokedy s tým viete niečo urobiť. Vyberte si odpoveď: Skutočne vás trápi nová bytovka ktorú niekto plánuje 2 kilometre od vášho domu? Alebo vás skôr bude trápiť stavba, ktorá zabráni prieniku svetla práve do vašej obývačky? Samozrejme, rozprávať o tom, že nám na plánovaní zástavby záleží môžeme pred voľbami všetci.

Chcem do poštovej schránky odpočet toho čo pre mňa miestne zastupiteľstvo urobilo. Určite ma to zaujíma a priamo ovplyvňuje. Mesto financujeme práve zo svojich daní a je normálne ak žiadame aby nám „ľudskou rečou“ naši poslanci vysvetlili na čo naše peniaze boli použité. To je dobrý dôvod na to, aby komunálne voľby boli pre každého osobnou záležitosťou. Pretože len tak sa môžeme postarať o to, aby sa nám vrátilo viac ako sme na daniach zaplatili.

Ako rodič si pre naše deti prajem:

  • veľa možností športovať a hrať sa v mieste bydliska
  • kvalitné jazykové kurzy a plávanie pre najmenších, ktoré nezruinujú rozpočet bežnej rodiny
  • viac podujatí, kde môže celá rodina tráviť čas spoločne
  • istotu bezpečného pohybu detí medzi školou a domovom keď sme v práci

Obchodné tajomstvo

20.04.2011

Rozmýšľal som či zverejniť detaily, ktoré so mnou komunikujú klienti. Podľa môjho názoru dokonale odhaľujú podstatu predaja na mince-numizmatika.sk. Sú to skôr výroky, ktoré vzájomne na seba nenadväzujú, avšak podľa môjho názoru stoja za povšimnutie. V bežnej firme by ich považovali za obchodné tajomstvo. Autori, určite si svoje vyjadrenie nájdete: Raz príde deň [...]

Drobnosť, ktorá znamená úspech v podnikaní

07.04.2011

Každý človek ktorý sa chce pokúsiť o vlastný úspech môže jednoducho a aj bez potreby väčších investícií rozbehnúť svoj vlastný projekt. Popri zamestnaní, s využitím internetu, a bez podnikateľských priestorov. Som presvedčený, že ideálny podnikateľský nápad neexistuje, existuje len zodpovedný prístup ku svojim povinnostiam, ten predstavuje 50% úspechu. Každý [...]

Návod na lepší život?

01.04.2011

Páči sa mi hľadať riešenia, ktoré dokážu zarábať. V škole nás učili, že najlepšie riešenie je takzvané „win-win“. Veľmi zjednodušene to znamená, že predáte a zákazník je spokojný = win. Na oplátku zarobíte = win. Tak nech mi niekto vysvetlí, prečo tento princíp nemôže fungovať, keď predávate pre niekoho iného? Prečo zamestnávateľ nedokáže oceniť [...]

HIMARS

USA ohlásili nákupy vojenského materiálu pre Ukrajinu za šesť miliárd, vybavenie však zrejme nedorazí niekoľko rokov

26.04.2024 21:43

Na dodanie materiálu si však budú musieť Ukrajinci počkať, lebo proces jeho obstarávania je len na začiatku.

Palestína / Deti / Pásmo Gazy /

v Pásme Gazy zomrelo bábätko zachránené z maternice umierajúcej matky

26.04.2024 18:51

Izrael aj napriek medzinárodnému pobúreniu stále hrozí, že podnikne pozemnú operáciu v meste Rafah.

parlament

Amnesty International kritizuje návrhy týkajúce sa RTVS, neziskových organizácií a rodných čísel

26.04.2024 18:30

Organizácia vyzýva na dodržiavanie princípov a ochranu právneho štátu, slobodu združovania a prejavu i na právo na informácie a na ochranu pred diskrimináciou.

Záborská , vašečka

Poslanci ukončili piatkové rokovanie debatou k sexuálnej výchove

26.04.2024 18:25

Poslanci Vašečka a Záborská chcú podmieniť výchovu a vzdelávanie v oblasti sexuálneho správania informovaným súhlasom rodičov.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 10
Celková čítanosť: 48504x
Priemerná čítanosť článkov: 4850x

Autor blogu

Kategórie